Християнський сайт RadChristian

Середа, 15.05.2024, 11:24

Вітаю Вас Гость | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2013 » Травень » 11 » Лише 17% українців вважають релігійне виховання в сім’ї важливим
21:50
Лише 17% українців вважають релігійне виховання в сім’ї важливим


632-gol

Чи може Церква в діалозі з державою опертися на підтримку суспільства? Таким було одне з ключових питань чергового засідання постійно діючого круглого столу «Релігія і влада в Україні: проблеми взаємовідносин», що пройшов 23 квітня 2013 року в Києві з ініціативи Центру Разумкова та Фонду Конрада Аденауера.

     У дискусії взяли участь представники Фонду та Центру, запрошені експерти – релігієзнавці, народні депутати та представники виконавчої влади. А також члени Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій (ВРЦіРО), у складі якої позицію  ЦХВЄУ представляв завідувач відділу зовнішніх та міжнародних зв’язків Юрій Кулакевич. Фахівці центру Разумкова у контексті розмови представили на розгляд присутніх інформаційно-аналітичні матеріали, у тому числі результати соціологічного дослідження щодо стану релігійності суспільства в нашій країні.
     Зокрема, за даними соцопитування, що проводилося в лютому-березні цього року, в Україні зменшилося число громадян, які визнали себе віруючими із 71% у 2010 році, до 67% зараз. Між тим, кількість українців, які виховувались в релігійному дусі вдома за останні тринадцять років фактично не змінилася: 31% у 2000-му і 34% сьогодні. Цікавим є і той факт, що, власне, релігійність на думку більшості українців не є однією з найбільш важливих якостей, що їх слід виховувати у дітей в сім’ї. Перші три позиції посідають: працелюбність (78%), відповідальність (68%) та толерантність і повага до інших (59%). Тоді як наставляння дітей у віровченні батьків посідає лише дев’яту позицію (17%). Навіть серед тих респондентів, котрі визнали себе віруючими людьми, тільки 21% відзначили релігійність як найбільш важливу якість, яку слід виховувати в сім’ї.

632a
     Наведені дані примушують замислитись над майбутнім нашої держави. Особливо з огляду на спроби парламентаріїв змінити законодавство про свободу совісті та діяльність релігійних організацій на користь сексменшин, мотивуючи це захистом від дискримінації. Іншими словами обмежуючи права віруючих висловлюватись на захист традиційної сім’ї та засуджувати «содомський гріх».
     
632b
Що ж мають робити церкви, аби вплинути на процес нівелювання духовних цінностей у суспільстві? «Учасники круглого столу пропонували створити в областях місцеві ради священнослужителів на зразок ВРЦіРО, щільніше працювати з депутатським корпусом та структурами Євросоюзу. А також не лише озвучувати проблеми у суспільстві але й пропонувати владі шляхи розвитку та контролювати виконання утверджених проектів. Виступати голосом здорового глузду через вплив на власників ЗМІ. Тобто не просто реагувати на суспільні виклики, а й виступати як ініціатор змін, спрямованих на утвердження моральних та духовних цінностей в нашій державі та інші ініціативи», - підсумував Юрій Кулакевич.


Категорія: Новини | Переглядів: 863 | Додав: radchristian | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Категорії розділу

Новини [152]

Форма входу

Погода

Пошук

Наше опитування

Ваша оцінка сайту
Всього відповідів: 200

Календар

«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0