Християнський сайт RadChristian

Понеділок, 16.06.2025, 16:40

Вітаю Вас Гость | RSS | Головна | Що таке святий дух? - Форум | Реєстрація | Вхід

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Що таке святий дух?
Soren117 Дата: Четвер, 14.05.2009, 00:37 | Повідомлення # 1
Сержант
Група: Користувачі:
Статус: Оффлайн
Ваша думка на основі Біблії!

radchristian Дата: П`ятниця, 15.05.2009, 11:21 | Повідомлення # 2
Admin
Група: Адміністратори:
В мене є декілька запитань:
Бог є Святий?

Нужно жизнь прожить так, чтоб не было мучительно больно за бесцельно прожитые годи.

Soren117 Дата: Субота, 16.05.2009, 12:53 | Повідомлення # 3
Сержант
Ісаї 6:3; Об’яв. 4:8

radchristian Дата: Субота, 16.05.2009, 22:47 | Повідомлення # 4
Admin
Я зрозумів, яле пиши так або ні.

Друге: Бог є Дух? Iван.4:24

Нужно жизнь прожить так, чтоб не было мучительно больно за бесцельно прожитые годи.

Soren117 Дата: Неділя, 17.05.2009, 22:56 | Повідомлення # 5
Сержант
Ісаї 6:3; Об’яв. 4:8 В цих віршах і є моя відповідь! Чим вона тобі не подобається?

І взагалі, просто дай відповідь, що таке святий дух?

radchristian Дата: Неділя, 17.05.2009, 23:45 | Повідомлення # 6
Admin
безумовно дам, але в мене ще не все з питаннями. Ще одне залишилось. Твоя відповідь правилина і мені подобається biggrin Але на друге питання я її не отримав

Soren117 Дата: Вівторок, 19.05.2009, 21:18 | Повідомлення # 7
Сержант
Бог Єгова є дух;
Ісус Христос - дух;
Ангели - духи;
І також Сатана з демонами є духами!

radchristian Дата: Середа, 20.05.2009, 21:49 | Повідомлення # 8
Admin
Так дійсно Бог є Дух
24 Бог є Дух, і ті, що Йому вклоняються, повинні в дусі та в правді вклонятись.
(Iван.4:24)
Оскільки, Бог є Дух і Бог є Святий, то ж Дух Святий - є Бог.
Крім того Дух Святий:
це Особа
Він Втішитель;
Наставник;
Суддя;
і т.д.

Soren117 Дата: П`ятниця, 22.05.2009, 12:25 | Повідомлення # 9
Сержант
Порівнюючи біблійні вірші, в яких говориться про святий дух, бачимо, що ним можна ‘наповнитись’, ним можна ‘христити’ і ним можна когось ‘помазувати’ !
Луки 1:41; Погодься, що нелогічно було б думати, ніби якась особа може «сповнитися» іншою особою.
Матв. 3:11 Звичайно, Іван не думав, ніби святий дух — це особа, коли говорив, що ним можна хрестити людей.
Дії 10:38,44,45 У цих віршах також вжито вислови, які суперечать твердженню, що святий дух є особою. Якщо б святий дух був особою, то про нього не можна було б так сказати.

Боже Слово часто уособлює різні поняття, скажімо: мудрість, проникливість, гріх, смерть чи незаслужену доброту (Приповістей 8:1—9:6; Римлян 5:14, 17, 21; 6:12). Ісус сказав, що «мудрість доводить свою праведність усіма своїми дітьми» (Луки 7:35). Немає сумніву, що мудрість не може бути особою і мати дітей. Подібно святий дух не є особою, хоча деколи у Святому Письмі він уособлений.

Правильне визначення святого духу має підходити до всіх віршів, у яких йдеться про той дух. Виходячи з цього, можна зробити логічний висновок, що святий дух — це Божа діюча сила. Це не особа, а могутня сила, і Бог робить так, що вона виходить з нього і виконує його святу волю (Пс. 104:30; 2 Пет. 1:21; Дії 4:31, Буття 1:2).

Святе Письмо виявляє нам особисте ім’я Отця — Єгова. У ньому також говориться, що Син — це Ісус Христос. Але ніде в Біблії святий дух не названо особистим ім’ям.
У Дії 7:55, 56 розповідається, що Степан мав видіння неба, в якому він бачив «Ісуса, що по Божій правиці стояв». Але Степан не згадував про те, що бачив святий дух. (також Об’явлення 7:10; 22:1, 3).

Ми сьогодні так само говоримо про Біблію, коли кажемо, що вона говорить або, що вона навчає якусь доктрину. Такими виразами, ми не маємо на думці, що Біблія є особою. Біблія теж не вчить, що святий дух є особою, коли вживає подібні вирази.

radchristian Дата: Понеділок, 25.05.2009, 23:15 | Повідомлення # 10
Admin
1. Дух Святий - пишуться з великої букви, так як Бог, Ісус Христос, Єгова, Елохім, Адонай ...
2. Людина не має права, влади христити, наповнювати, помазувати Духом Святим. Це може зробити тільки Бог.
Quote (Soren117)
Погодься, що нелогічно було б думати, ніби якась особа може «сповнитися» іншою особою.

Тоді в мене запитання: А Бог Особа?
Quote (Soren117)
Це не особа, а могутня сила

Скажи, будь-ласка, а чому тоді Бог так високо підняв Дух Святий? Все проститься, а хула на Духа Святого ні.
Бог є Дух і Бог є Святий, то ж Дух Святий - є Бог.
І ще, демони це особи?

vasja Дата: П`ятниця, 06.11.2009, 14:56 | Повідомлення # 11
Рядовой
В Івана 4:24 говориться про Бога як про духовну особу а не про те, що Він Святий Дух. Демони це духвні особи.

Zeem Дата: П`ятниця, 06.11.2009, 14:59 | Повідомлення # 12
Рядовой
Дорогий "radchristian" подивись Матвія 12:28 Лук 11:20

Чи бачиш звязок з силою Божою (перстом)

Але пекло не пекло вжливо знати Але ГОЛОВНИМ є те чого вчив Ісус -- Небесне Царство яке змінить цей світ Об 21:4
пи погодишся зі мною!

radchristian Дата: П`ятниця, 06.11.2009, 20:51 | Повідомлення # 13
Admin
Zeem,
Ісус проповідував: 17 Із того часу Ісус розпочав проповідувати й промовляти: Покайтеся, бо наблизилось Царство Небесне!
(Матв.4:17)

Те що Ісус приніс Царство своє на землю - це так, і що життя на землі закінчиться і буде вічне Царство з Богом Об 21:4 і вічне прокляття бкз Нього
10 А диявол, що зводив їх, був укинений в озеро огняне та сірчане, де звірина й пророк неправдивий. І мучені будуть вони день і ніч на вічні віки.
11 І я бачив престола великого білого, і Того, Хто на ньому сидів, що від лиця Його втекла земля й небо, і місця для них не знайшлося.
12 І бачив я мертвих малих і великих, що стояли перед Богом. І розгорнулися книги, і розгорнулась інша книга, то книга життя. І суджено мертвих, як написано в книгах, за вчинками їхніми.
13 І дало море мертвих, що в ньому, і смерть і ад дали мертвих, що в них, і суджено їх згідно з їхніми вчинками.
14 Смерть же та ад були вкинені в озеро огняне. Це друга смерть, озеро огняне.
15 А хто не знайшовся написаний в книзі життя, той укинений буде в озеро огняне...
(Об.20:10-15)

І Ісус проявляв Свою Силу коли ходив по землі

Володимир Дата: Середа, 05.05.2010, 15:10 | Повідомлення # 14
Рядовой
Quote (radchristian)
1. Дух Святий - пишуться з великої букви, так як Бог, Ісус Христос, Єгова, Елохім, Адонай ..

Для них важніше "сатана" писати із великої biggrin

Quote (Soren117)
І також Сатана з демонами є духами!

Додано (05.05.2010, 14:54)
---------------------------------------------

Quote (Soren117)
Порівнюючи біблійні вірші, в яких говориться про святий дух, бачимо, що ним можна ‘наповнитись’, ним можна ‘христити’ і ним можна когось ‘помазувати’ ! Луки 1:41; Погодься, що нелогічно було б думати, ніби якась особа може «сповнитися» іншою особою.

Не завжди потрібно логіку включати, потрібна також віра у Слова Божі. Ну вам це не зрозуміло, спочатку треба щоб І.Х. впустити в своє серце, але щоб такий великий Бог вселився в таке мале серце??? Не логічно для розума.

Об.3:20 Ось Я стою під дверима та стукаю: коли хто почує Мій голос і двері відчинить, Я до нього ввійду, і буду вечеряти з ним, а він зо Мною.

І як це можемо бути храмом для Бога, якщо небо йому престол, а земля підніжок для ніг?
1Кор.3:16 Чи не знаєте ви, що ви Божий храм, і Дух Божий у вас пробуває? 17 Як хто нівечить Божого храма, того знівечить Бог, бо храм Божий святий, а храм той то ви!....19 Хіба ви не знаєте, що ваше тіло то храм Духа Святого, що живе Він у вас, якого від Бога ви маєте, і ви не свої?

Спочатку покайтеся і запросіть І.Х. в своє серце, і Бог відкриє вам розум Духом Святим.

Додано (05.05.2010, 14:59)

Quote (Soren117)
Правильне визначення святого духу має підходити до всіх віршів, у яких йдеться про той дух. Виходячи з цього, можна зробити логічний висновок, що святий дух — це Божа діюча сила. Це не особа, а могутня сила, і Бог робить так, що вона виходить з нього і виконує його святу волю (Пс. 104:30; 2 Пет. 1:21; Дії 4:31, Буття 1:2).

Дiї.1:8 Та виприймете силу, як Дух Святий злине на вас,і Моїми ви свідками будете в Єрусалимі, і в усій Юдеї та в Самарії, та аж до останнього краю землі.

Як бачемо що сила прийде тоді, коли Д.С. злине на апостолів

Додано (05.05.2010, 15:03)

Quote (Soren117)
Ми сьогодні так само говоримо про Біблію, коли кажемо, що вона говорить або, що вона навчає якусь доктрину. Такими виразами, ми не маємо на думці, що Біблія є особою. Біблія теж не вчить, що святий дух є особою, коли вживає подібні вирази.

Коли ми маємо на увазі Біблія, то це Слово Боже, а Слово Боже це І.Х.

12 Бо Боже Слово живе та діяльне, гостріше від усякого меча обосічного, проходить воно аж до поділу душі й духа, суглобів та мозків, і спосібне судити думки та наміри серця.
13 І немає створіння, щоб сховалось перед Ним, але все наге та відкрите перед очима Його, Йому дамо звіт!
(Євр.4:12,13)

Додано (05.05.2010, 15:07)

Quote (Soren117)
У Дії 7:55, 56 розповідається, що Степан мав видіння неба, в якому він бачив «Ісуса, що по Божій правиці стояв». Але Степан не згадував про те, що бачив святий дух. (також Об’явлення 7:10; 22:1, 3).

Дiї.7:55
А Степан, повний Духа Святого, на небо споглянув, і побачив Божу славу й Ісуса, що по Божій правиці стояв..

Треба уважніше читати, Д.С. був на Степані cool , а також похожа подія при хрещені І.Х. у йордані.

Додано (05.05.2010, 15:10)

Quote (Soren117)
Святе Письмо виявляє нам особисте ім’я Отця — Єгова. У ньому також говориться, що Син — це Ісус Христос. Але ніде в Біблії святий дух не названо особистим ім’ям.

Як немає імя, його імя Яхва (Єгова), Бог один, то як Він може мати своє особисте імя?

radchristian Дата: Вівторок, 11.05.2010, 14:44 | Повідомлення # 15
Admin
Володимир,
Все що ще можна добавити до цього це те що в Біблія про все нам говорить. Тіль користуватися нею потрібно, і правильно. biggrin

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Форма входу

Погода

Пошук

Наше опитування

Ваша оцінка сайту
Всього відповідів: 200

Статистика